Öppen trädgård 10 juni

Välkommen på Öppen trädgård söndag 10 juni mellan kl 10.00 och 17.00!
Arrangemanget är en del av Trädgårdsresan och Bifondsdagen. I trädgården finns bikupor och många pollinerande växter från april till oktober.

Alla är välkomna till denna speciella och viktiga dag. Inträdet på 20 kr per person skänks oavkortat till Bifonden. Det går också att köpa fika och min bok Känn trädgården >>.

I månadsskiftet maj/juni finns det mycket som blommar och doftar i min trädgård.

Kinesisk buskpion

Kinesisk buskpion med stora kardemummadoftande blommor. En klar bifavorit!

Purpurlök

Purpurlök finns i alla mina planteringar. Ta in några stjälkar och känn den fantastiska, söta doften! Bina njuter av den även utomhus.

pd-20167814

Tidiga rosor, som till exempel honungsrosen ‘Lykkefynd’ blommar som bäst under första delen av juni.

pd-20152332

Mer purpurlök, en mörkare sort som heter ‘Purple Splendour’.

Varmt välkomna!

HITTA HIT
Trädgården ligger i Askim Hult strax utanför Göteborg. Adressen är Askims Jordhyttebacke 4. Begränsade parkeringsmöjligheter. Kraftig uppförsbacke till huset. Buss Rosa Express stannar vi hållplats Trollängen.

Utan bin blir världen en öken – hjälp oss skapa bra livsmiljöer

Allt som ser färgglatt och spännande ut i fruktdisken har pollinerats av insekter. En tredjedel av vår mat är direkt eller indirekt pollinerad av bin, så var tredje tugga eller 80 % av vår mat är beroende av bin och deras arbete.

Insekterna är livsviktiga för vårt ekosystem. De pollinerar till exempel den största delen av bär, fruktträd, oljeväxter, te, kaffe samt alla vilda växter. Tack vare humlorna finns det tomater året runt. Därför är vår livsmedelsförsörjning starkt beroende av insekter som bin, humlor, fjärilar och flugor.

Alla insekter är hotade. Deras livsmiljöer utarmas av storskaliga och ensidiga jordbruk och en farlig användning av miljögifter.

Insikten om bins och andra pollinatörers betydelse för växtlighet, miljö och en god livsmedelsförsörjning behöver öka.

Trädgårdsresans trädgårdar samarbetar med såväl Riksförbundet Biodlarna som lokala biodlare. För att stödja och utveckla biodlingen i Västsverige startar Bifonden sommaren 2018, en insamling till förmån för pollinerande insekter.

It's only fair to share...Share on FacebookEmail this to someone