Öppen trädgård 11 augusti 2019

Välkommen till min trädgård, i rosors och praktperennernas tid! Trädgården är öppen för allmänheten från kl 10.00 till 17.00. Fri entré, men lämna gärna ett frivilligt bidrag till Bifonden genom Trädgårdsresan >>

I trädgården finns bikupor och många pollinerande växter från april till oktober. Kanske finns binas ägare och skötare Faro och Saba på plats för att berätta om bina, hur de lever och producerar honung.

Visningar
Kl. 11.00 samt 13.00 kan ni gå med mig på en rundtur i trädgården. Jag berättar om trädgårdens olika rum och funktion, mina idéer runt växtval och visar vilka växter som särskilt lockar pollinerande insekter. Det går naturligtvis bra att vandra runt själv och ställa frågor under hela dagen.

Fika och trädgårdsbok går att köpa
Det går att köpa fika, våfflor och min bok Känn trädgården >>.
Vill du ta med egen fikakorg går det också bra, i trädgården finns olika sittplatser att nyttja för en avkopplande stund.

I mitten av augusti finns det mycket som blommar och doftar i min trädgård.

 

pd-20167890

pd-20153745

pd-20168371-2

pd-20168685

 

Varmt välkomna!

HITTA HIT
Trädgården ligger i Askim Hult strax utanför Göteborg. Adressen är Askims Jordhyttebacke 4. Begränsade parkeringsmöjligheter. Kraftig uppförsbacke till huset. Buss Rosa Express stannar vi hållplats Trollängen.

Utan bin blir världen en öken – hjälp oss skapa bra livsmiljöer

Allt som ser färgglatt och spännande ut i fruktdisken har pollinerats av insekter. En tredjedel av vår mat är direkt eller indirekt pollinerad av bin, så var tredje tugga eller 80 % av vår mat är beroende av bin och deras arbete.

Insekterna är livsviktiga för vårt ekosystem. De pollinerar till exempel den största delen av bär, fruktträd, oljeväxter, te, kaffe samt alla vilda växter. Tack vare humlorna finns det tomater året runt. Därför är vår livsmedelsförsörjning starkt beroende av insekter som bin, humlor, fjärilar och flugor.

Alla insekter är hotade. Deras livsmiljöer utarmas av storskaliga och ensidiga jordbruk och en farlig användning av miljögifter.

Insikten om bins och andra pollinatörers betydelse för växtlighet, miljö och en god livsmedelsförsörjning behöver öka.

Trädgårdsresans trädgårdar samarbetar med såväl Riksförbundet Biodlarna som lokala biodlare. För att stödja och utveckla biodlingen i Västsverige startar Bifonden sommaren 2018, en insamling till förmån för pollinerande insekter.

It's only fair to share...Share on FacebookEmail this to someone