Öppen trädgård 2021

Under 2021 planerar jag att hålla öppet för allmänheten en gång i månaden.

Säsongen startar 23 maj, då jag håller öppet mellan 10:00 och 17:00 >>

Preliminära datum är 20 juni, 11 juli, 29 augusti, 26 september och 24 oktober. Håll utkik här på hemsidan efter öppettider och mer information.

Följ mig på Instagram @kanntradgardenaskim för aktuell information om öppettider, trädgårdstider och anna skoj.

I trädgården finns bikupor och många pollinerande växter från april till oktober. Kanske finns binas ägare och skötare Faro och Saba på plats för att berätta om bina, hur de lever och producerar honung.

I mitten av juli finns det mycket som blommar och doftar i min trädgård.

pd-20167890

pd-20153745

pd-20168371-2

Varmt välkomna!

HITTA HIT
Trädgården ligger i Askim Hult strax utanför Göteborg. Adressen är Askims Jordhyttebacke 4. Begränsade parkeringsmöjligheter. Kraftig uppförsbacke till huset. Buss Rosa Express stannar vi hållplats Trollängen.

Utan bin blir världen en öken – hjälp oss skapa bra livsmiljöer

Allt som ser färgglatt och spännande ut i fruktdisken har pollinerats av insekter. En tredjedel av vår mat är direkt eller indirekt pollinerad av bin, så var tredje tugga eller 80 % av vår mat är beroende av bin och deras arbete.

Insekterna är livsviktiga för vårt ekosystem. De pollinerar till exempel den största delen av bär, fruktträd, oljeväxter, te, kaffe samt alla vilda växter. Tack vare humlorna finns det tomater året runt. Därför är vår livsmedelsförsörjning starkt beroende av insekter som bin, humlor, fjärilar och flugor.

Alla insekter är hotade. Deras livsmiljöer utarmas av storskaliga och ensidiga jordbruk och en farlig användning av miljögifter.

Insikten om bins och andra pollinatörers betydelse för växtlighet, miljö och en god livsmedelsförsörjning behöver öka.

Trädgårdsresans trädgårdar samarbetar med såväl Riksförbundet Biodlarna som lokala biodlare. För att stödja och utveckla biodlingen i Västsverige startar Bifonden sommaren 2018, en insamling till förmån för pollinerande insekter.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email