Superväxt – Japansk starr ’Ice Dance’

’Ice Dance’ är en relativt ny sort och bättre än Carex Morrowi ’Variegata’ som lätt blir blek på vårvintern. Ruggen växer snabbt till sig på bredden och skickar iväg utlöpare som blir till nya plantor. Höjden når upp till 30 cm, vilket också gör den utmärkt som marktäckare under glesa buskar och i lunden. Den vintergröna ruggen utgör en fin solitär när allt annat falnar runtomkring.

Kombinera med kaukasisk förgätmigej ’Jack Frost’ och mörkblå stormhatt ’Sparks’ i en lugn, halvskuggig vrå av trädgården.

'Ice Dance' fyller ut bakom kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost'.

’Ice Dance’ är otroligt lättskött. Ansa bort vissna blad på våren eller klipp ner om du vill förnya hela bladverket.

Superväxter är min egen benämning på växter som uppfyller en rad olika krav i min trädgård. De skall vara lättskötta, tåliga, friska och snygga under en lång del av säsongen. Sen skall de också bjuda på något mervärde som t.ex. ljuvlig doft, fröer åt fåglarna eller kunna användas i köket. Det är min personliga bedömning utifrån förhållandena i min trädgård (zon 1-2, väldränerad lerjord förbättrad med kompost och kogödsel) som ligger till grund för den här ”utnämningen”. Kanske kan de också bli dina favoriter.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email