Tålamod med klematis

Vilken ljuvlig morgon! Äntligen har stormvindarna dragit vidare och tagit de tunga regnmolnen med sig. Nu vandrar vita fluffiga moln över den höga, klarblå himlen och solen värmer igen.

Jag gillar att skapa kombinationer med växter och senblommande klematis är något av det bästa som finns för detta ändamål. Den slingrar diskret i buskar och på spaljéer under de annars så intensiva juni- och juli-månaderna. Så i slutet av augusti, när trädgården börjar förebereda sig för höst, så poppar de fram och glädjer på nytt tillsammans med sena rosor och perenner.  Här är några kombinationer som glädjer extra mycket.

Klematis 'Huldine' söker ljuset högst upp i toppen av den japanska blodlönnen. Inuti är hon kritvit men på undersidan av kronbladen löper strimmor i samma rödbruna nyans som lönnlöven. I like.

Det lär dröja något år innan min vision blir verklighet. Planen är att klematis 'Royal Velours' skall möta kransveronikan 'Pink Dew' och ljuv musik skall uppstå. Klättervärd är den vårblommande busken doftolvon 'Aurora'.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email