Färger för varma sensommardagar

Sommaren är visserligen inte slut – men det är semestern! Även den som gillar sitt jobb kan känna ett visst vemod och saknad. Som tröst inleder min trädgård nu sin färgeskalering – från de svala sommarfärgerna till de varma tonerna av mogen sensommar och senare övergång till sprakande höst. Jag älskar gult, orange, koppar, aprikos och guld. Gärna med inslag av cerise eller lila som friskar upp och får de varma färgerna att glöda.

Solbrud 'Waldtraut'

Solbrud ’Waldtraut’ är den mest tacksamma perenn man kan tänka sig. Här vid berget växer den  tillsammans med mogna tuvrör ’Karl Foerster’ och brungul daglilja ’Fulva’ som sträcker sig över två meter upp i luften. Ceriserosa fackelblomster letar sig fram mellan gräsen.
Daglilja 'Sammy Russel'

Daglilja 'Sammy Russel' och trumpetlilja 'African Queen' är får luften att vibrera. Perfekta kompanjoner i sensommarrabatten.

Echinacea 'Magnus' är en härlig perenn som gör ett viktigt jobb i sensommarrabatten. Färgkrocken mellan kronbladen och ståndarknappen är helhäftig och den är mästare på att locka bin och fjärilar. Det kommer många nya sorter av echinacea men jag tycker fortfarande att gamla 'Magnus' är vackrast.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email