Om Camilla

Hej!
Vad kul att du har hittat till mig blogg! Här delar jag med mig av upptäckter och glädjeämnen från min egen trädgård, och ibland från andras. Trädgård och allt gott det för med sig är min stora passion, och om jag kan inspirera fler att upptäcka det blir jag glad. Det är just det jag hoppas kunna göra med den här bloggen.

Mycket nöje!

pd-20155011-Edit-Edit

Min vardag
Till vardags arbetar jag som projektledare, lärare och kommunikationsstrateg i egen verksamhet. Dagarna är fulla av möten med kunder, elever och kollegor. Och mycket tid spenderas vid datorn. Jag planerar, löser problem och ska alltid ligga steget före.

På fritiden kopplar jag av och tankar energi genom att använda mina händer och göra vackra saker. Jag vill få utlopp för en mer estetisk sida av min kreativitet. I trädgården fick alla pusselbitar äntligen rätt plats! Genom kontakten med det växande och dess livscykler tycker jag mig bli mer levande och närvarande. Trädgården låter sig inte forceras och det är en nyttig kontrast till arbetslivet.

Göteborgs botaniska trädgård
Botaniska är tillsammans med naturen mina viktigaste inspirationskällor. Jag har promenerat där sen barnsben och känner minsta vrå som min egen ficka. Jag är mångårig medlem i Botaniskas Vänner och arbetar på ideell bas för föreningen, som sekreterare i styrelsen och med olika medlemsfrågor. Att engagera sig i vänföreningen är ett fantastiskt sätt att komma Botaniska ännu lite närmare, samtidigt som man gör stor nytta för en av Göteborgs finaste och viktigaste tillgångar.

Trädgårdscoachen
Det är också jag som är Trädgårdscoachen! Som en PT (personlig tränare) fast i trädgård istället för på gymmet. Jag gillar att växla mellan olika perspektiv och gläds åt hur allt hänger ihop. I min professionella roll ser jag företag och verksamheter utvecklas och växa och i den andra ser jag trädgårdar växa. I grunden handlar allt om den växande människan.

pd-20154499

Hur det började
Mitt odlarintresse började med kärleken till Italien och till den goda maten. När jag flyttade hemifrån fyllde jag köksfönstret i lägenheten med frösådd basilika, persilja och citronmeliss. Trädgård fanns inte på kartan förrän jag tio år senare helt spontant blev med kolonistuga. Till stugan hörde en 300 kvadratmeter stor trädgård med mormorsperenner och fruktträd.

Med näsan i Anna Bergenströms Annas Örtagård började jag fantisera om doftande, soldränkta och silvergrå örtagårdar. I böckernas värld har jag fått näring till otaliga drömträdgårdar och det som senare blev min verkliga trädgård.

Känn trädgården
Under 17 år har jag utvecklat min trädgård och lärt känna kraften och glädjen som finns i det växande. Känn trädgården kom 2016 och är min debut som författare, men redan 2007 var jag en av de första som bloggade om trädgård, då på Aftonbladets portal. Känn trädgården är också föredrag, ett nyhetsbrev och snart workshops. Precis som en trädgård aldrig blir färdig, så tror jag att Känn trädgården också kan bli så mycket mer.

pd-20163192

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email