Sittplats med smak av Toskana

En rosmarindoftande försmak av sommaren fick jag på Kungsbacka Trädgårdsvänners årsmöte i helgen. Den fenomenale Peter Englander från Apotekarns Trädgård i Simrishamn förflyttade oss för en stund till en solvarm terrass i Italien, med dofter av rosmarinspäckad lammstek, solvarma fikon och lavendel.

Sommarens stylingprojekt i trädgården skall bli en ny skön sittplats på den lilla altanen utanför lillstugan. Inspirationen till platsen kommer från den livsbejakande filmen Under Toskanas sol, där Frances renoverar både sig själv och sin nyinköpta villa i Cortona.

Planket skall kläs in med murgröna, en lejonfontän skall droppa vatten, blå klematis i stället för blåregn och en skön rottingstol. Doftande kryddor och citron i krukorna… Med mera. Fortsättning följer här på bloggen!

Det blir en sann utmaning att förvandla den här skärdgårdsdoftande miljön till Toskana!

På terassen skall mina krukors stolthet få bästa platsen, en härlig rosablommande Nerium Oleander, inköpt just på Apotekarns sent förra sommaren. Ett av signor Englanders egna exemplar blev mitt i en hastig impuls och nu inbillar jag mig att jag ser just ”min” Nerium på bilder i hans böcker… Det är för tidigt att flytta ut medelhavsväxterna ännu, så jag återkommer till dessa lite längre fram på vårkanten.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email