De första vårtecknen

Knappt har isen hunnit smälta bort så sticker snödropparna upp sina små grågröna spjut ur den fortfarande frusna jorden. Jag förstår inte hur det är möjligt? Det är ett mirakel och det händer varje vår. Vilken lycka att få vara med om!

I min trädgård har jag medvetet planterat mycket av det allra mest tidigblommande. Nu är längtan som störst och alla tecken på vår är värdefulla. Snödroppar och trollhassel är först ut och jag älskar dem för det.

Trollhasseln är den första buske att våga öpnna sig hos mig. Små citrongula rufs till blommor med en underbar doft av apelsin. Jag har tre buskar intill entrén, varav en står i en stor kruka. Det här är växter man vill ha nära sig.

En liten armé av snödroppar kommer stolt bland fjolårsriset. Än dröjer det några veckor innan de slår ut. De fanns i stora mängder när vi tog över trädgården och jag har delat och flyttat runt ruggarna under många år. Jag vill ha massor så att jag utan problem kan plocka in i små vaser. Det är då man känner den ljuvliga doften som dessa juveler bland lökar bjuder på.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email