Tulpanfrossa

I år bestämde sig i stort sett alla tulpaner att komma tillbaka till min trädgård. Vilken lycka! Även sådana som jag inte sett på flera år blommar för fullt. Det dyker upp enstaka sorter av avvikande färg och form lite här och där. De får åka in i en vas och utgör nu den mest underbara blandade bukett man kan tänka sig. Jag gjorde en insats med benmjöl i höstas och det har gjort gott åt mina lökar.

I maj förvandlas entrérabatten till en röd tulpanäng. Det är den helt vanliga och pålitliga 'Apeldorn' som sätter bilden.

En annan röd favorit är 'Uncle Tom' som nu har kommit tillbaka för fjärde året i rad. Den här herren är mörkt röd och doftar underbart.

Även 'Spring Green' har visat sig pålitlig, men blomman blir mindre och mindre för varje år. Gräsruggarna av tuvrör blir däremot större och större...

I sydrabatten är det liljetulpanen 'Ballerina' och nyförvärvet 'Orange Apeldorn' som bjuder på solsken, oavsett väder.

Den här underbara tulpanen verkar tro att den är en pion. Blomman är stor och fluffig och doftar ljuvlig. 'Verona' heter den och tillhör gruppen tidiga fyllda tulpaner.

Sist och minst i sammanhanget är Tulipa Praestans 'Shogun' som öppnar i guld och bleknar i aprikos efter någon vecka. De tidiga praestans-tulpanerna tillhör mina favoriter.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email